Over ons

Indigo is de naam van onze schildersclub. Indigo is een kleurnaam, maar staat ook voor het woord: nieuwetijdskinderen. Onze club bestaat uit 6 vrouwen. Elke week schilderen we samen met de Hoogeveense kunstenaresse:

Anneke Hendriksen- van Venrooy.

Als amateur-schilders vormen we sinds een aantal jaren deze club. Iedere donderdagavond komen we bij elkaar behalve in de vakantie periodes. Anneke's voornaamste doel is: het optimaal ontwikkelen van ieders creativiteit en talenten. Het draait niet ALLEEN om het aanleren van de techniek van schilderen. Je moet leren je eigen ideeën te durven ontwikkelen. Daarom gaan we samen op zoek naar onderwerpen, bedenken van composities en we verkennen de mogelijkheden. We proberen om ons zelfvertrouwen te stimuleren en dat is belangrijk. Ons wordt geleerd kritisch en trots te zijn. Na elke avond wordt er geëvalueerd en een feedback gegeven op elkaars geschilderde werkstuk. Het mooie hier van is dat je elkaar ook beter leert kennen.

Stromingen

Onderwerpen als perspectief, kleurenleer, vormen en compositie komen tijdens de avond aan de orde. Tevens passeren diverse stromingen de revue, zoals ondermeer Realisme, Impressionisme, Kubisme en Abstractie. Mensen denken vaak dat abstract schilderen gemakkelijk is, maar het tegendeel is waar. Het is moeilijk, omdat je geen houvast hebt. Je moet je eigen fantasie gebruiken. Anneke gaat ook in op de achtergrond van de stromingen, ze geeft wat kunstgeschiedenis. Kennismaken met andere stromingen is essentieel voor het begrip van de kunst. Bovendien vergroot het ons blikveld en nemen we er wat van mee.

DSC02662 (2)

Exposities
Nieuws